6 voorzorgsmaatregelen voor Dagelijks Onderhoud van Generators

May 17, 2023

Het routineonderhoud van generators kan niet alleen de onderhoudskosten drukken, maar ook de levensduur van generators uitbreiden. Er zijn diverse types vandaag van generators in gebruik, zoals synchrone generators, navulbare alternators, reeksgenerators en opwekkergenerators. Geen kwestie welk model van generator, onderhoud fundamenteel hetzelfde is. Het dagelijkse onderhoud zou tijdens of na het werk moeten worden uitgevoerd. Het juiste generatoronderhoud zorgt ervoor dat uw materiaal voor de komende jaren lopend zal blijven, en deze belangrijke punten zijn kritiek. De preventieve onderhoudstechnieken voor diesel generators verzekeren ononderbroken, onschadelijke en verenigbare voeding voor alle verwachte behoeften. Zij omvatten de volgende aspecten.

 

Routine algemene inspectie

Het uitlaatsysteem, het brandstofsysteem, het elektrosysteem van gelijkstroom en de motor moeten dicht tijdens de verrichting van een diesel generator worden gecontroleerd en, zoals met om het even welke interne verbrandingsmotor, is het juiste onderhoud essentieel. De diesel generators zijn geen uitzondering, die een olieverversing vereisen zodra zij 500 uren van verrichting hebben bereikt om het lang, probleemloos leven te verzekeren, maar sommige toepassingen kunnen kortere onderhoudstijden, met controles om de twee weken of minstens maandelijks, evenals regelmatige controles van de integriteit van de alternator, het controlemechanisme, AVR en het volledige sensorsysteem, evenals de bedrading en de uitrusting vereisen. Diesel generators beter om te handhaven.

 

/photo/genset-dieselgenerator/editor/diesel-generator

 

De koelsysteemdienst

Het koelmiddelenniveau moet worden gecontroleerd wanneer de motor afsluiten is. Sta de motor toe om te koelen, verwijder de radiator GLB, en voeg koelmiddel toe tot het vloeibare niveau ongeveer 2 cm onder de het verzegelen oppervlakte onder de radiator GLB is. De op zwaar werk berekende dieselmotoren vereisen een evenwichtig koelmiddelenmengsel van water, antivriesmiddelen en koelmiddelenadditieven. Controleer buiten de radiator obstakels en verwijder alle vuil of buitenlandse voorwerpen met een zachte borstel of een doek. Oefen voorzichtigheid uit vermijden schadelijk heatsink. Als lucht of het water die van de mogelijke, gebruiks lage druk de samengeperste in de tegenovergestelde richting van de normale stroom stromen om de radiator schoon te maken. De verwarmerverrichting van het controlekoelmiddel door hete koelmiddelenlossing van afzetslang te verifiëren.

 

brandstofsysteem

De diesel generators zijn kwetsbaar aan verontreiniging en corrosie binnen een jaar, zodat wordt het sterk geadviseerd om de generatorreeks periodiek in werking te stellen om van opgeslagen brandstof te branden alvorens het daalt. De brandstoffilter zou periodiek moeten worden afgevoerd aangezien de waterdamp accumuleert en in de tank condenseert.

Als de diesel niet is gebruikt en binnen drie tot zes maanden vervangen, het regelmatige kunnen testen en schoonmaken van de brandstof worden vereist. Als deel van preventief onderhoud, zouden de routineroutine-inspecties het controleren van koelmiddelenniveaus, olieniveaus, brandstofsystemen, en de aanvang van systemen moeten omvatten. Koelere pijpen en de slangen van de controle de hulplucht regelmatig voor lekken, gaten, barsten, vuil, en puin die konden belemmeren heatsinks of losse verbindingen.

Hoewel de motor zijn mechanische eigenschappen behoudt, is het kwetsbaar aan de problemen van de dieselkwaliteit. De laatste jaren, is de chemische samenstelling van diesel veranderd; Bij lage of hoge temperaturen, geeft een bepaald percentage van biodiesel verontreinigende stoffen vrij, terwijl bij warme temperaturen, een bepaald die percentage van biodiesel met water (condensatie) wordt gemengd een broedplaats voor bacteriën kan worden. Bovendien vermindert het verminderen van zwavel smering en leidt uiteindelijk tot het belemmeren van de brandstofinjectiepomp.

 

/photo/genset-dieselgenerator/editor/diesel generator

De reparatie en test de aanzetbatterij

Een lage beginnende acculading of een ontoereikende last zijn de gemeenschappelijkste oorzaak van de reservemislukking van het machtssysteem. Zelfs als de batterijen volledig geladen en regelmatig gehandhaafd worden gehouden, degraderen lead-acid beginbatterijen na verloop van tijd en moeten regelmatig worden vervangen wanneer zij niet meer de juiste last houden. Slechts kunnen de regelmatige inspectie en het testen onder lading generator startproblemen verhinderen.

Test de batterij: Eenvoudig wijst het controleren van het outputvoltage van de batterij niet erop dat zij voldoende beginnende macht kunnen verstrekken. Aangezien de batterijen verouderen, moeten hun interne weerstand tegen huidige verhogingen, en enige nauwkeurige meting van voltage onder lading worden gemaakt. Gebruik een handmeetapparaat van de batterijlading om de voorwaarde van elke beginnende batterij te verifiëren.

Maak de batterij schoon: Wanneer er teveel vuil is, veeg de batterij met een vochtige doek af om de batterij schoon te houden. Als de corrosie rond de terminals voorkomt, verwijder de batterijkabel en maak de terminals schoon.

Controleernst: Gebruik een batterijhydrometer om de ernst van de elektrolyt in elke cel te controleren. Een volledig geladen batterij heeft een soortelijk gewicht van 1,260. Als de soortelijk gewichtlezing onder 1,215 is, laad de batterij.

Controleer het elektrolytniveau: Controleer het elektrolytniveau periodiek in de batterij. Als laag, vul de batterij met gedistilleerd water aan de bodem van de het vullen haven.

 

Houd diesel generators schoon

Wanneer de motor schoon en proper is, zijn de oliedruppels en andere fouten gemakkelijk zich te identificeren en te bevestigen. De slangen en de riemen kunnen visueel worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat zij in goede het werk orde zijn. Het controleren van uw materiaal zal regelmatig wespen en andere annoyances verhinderen daarin te nestelen. Meer generator wordt gebruikt en op vertrouwd, het meer onderhoud vereist het. Anderzijds, kunnen de niet vaak gebruikte generatorreeksen veel aandacht niet vereisen.

De conventionele oefeningen van de generatormotor

Een onophoudelijk reservegeneratorreeks moet van koud begin naar volledige verrichting kunnen in luttele seconden gaan. Dit zet een zware last op motoronderdelen. Nochtans, houdt de regelmatige oefening motoronderdelen gesmeerd, verhindert oxydatie van elektrocontacten, loopt uit brandstof alvorens het verslechtert, en over het algemeen verstrekt de hulp betrouwbare motor aanvang. Stel één keer per maand de generatorreeks minstens minstens 30 minuten elke keer, met lading in werking indien toegestaan op plaats. Registreer nauwkeurig alle observaties, prestaties en operationele parameters, en correctieve acties die voor toekomstige verwijzing worden gevoerd.